#LetsTalkDesign
#
DE INDIA

Cliff Front 7 / Alexis Dornier

This tropical modern villa maintains a consistent palette of 100-plus year-old reclaimed teak from Java, reclaimed ironwood from Kalimantan, andesite, terrazzo, local limestone, and floor to ceiling windows.

Project Name : Cliff Front 7 (WT Carbon House)
Project Location : Kecamatan Kuta Selatan, Indonesia
Project Area : 360 sq. m
Architects/Designer : Alexis Dornier
Project Status : Built

Photographer : KIE 

Text description by the architects. 

The overall design is a result of applied challenges through plot boundaries amongst the natural landscape. This tropical modern villa consists of 4 bedrooms and maintains a consistent palette of 100-plus year-old reclaimed teak from Java, reclaimed ironwood from Kalimantan, andesite, terrazzo, local limestone, and floor to ceiling windows.

The predominant gesture of the house is it’s polygonal shading element, which introduces a transition space, semi-covered and connecting the indoors with the outdoors.

Various folds in the roof give a sense of protection and privacy, and each bedroom bares it’s own signature as a result of the project’s overarching architectural narrative. Cladded with reclaimed teak, the ceiling gives a stark contrast to the lime stone walls that pick up the geometric theme on another scale – a big puzzle of individually cut stone plates that are sourced from a quarry near by.  An expansive garden scape cascades from the angular infinity pool, back dropped by the Indian Ocean. Custom furniture was created to fit into the buildings unique angles. This villa houses a collection of oversized framed art by Andy Davis.

Photographer : KIE 

PROJECT CREDITS

Architecture : Alexis Dornier, Indonesia

Principal Architect: Alexis Dornier
Interior Design:Alexis Dornier, Tim Russo
Construction: Bali Construction
Collaborators: Uluwatu Surf Villas

Share This Articles
Input your search keywords and press Enter.